Pizza

High protein pizza

Een high protein pizza is een pizza die gemaakt is met ingrediënten die rijk zijn aan eiwitten. Dit betekent dat in plaats van het gebruiken van traditionele ingrediënten, er wordt gebruik gemaakt van ingrediënten die een hoog eiwitgehalte hebben, zoals magere vleeswaren kip of met vis zoals tonijn . Deze ingrediënten worden toegevoegd aan de pizza om de eiwitinhoud te verhogen en de pizza voedzamer te maken. Hierdoor kan het een goede maaltijd optie zijn voor mensen die op hun eiwitinname willen letten.

Historie van de pizza

De pizza zoals we die nu kennen, is ontstaan in Napels, Italië in de 18e eeuw. De oorspronkelijke pizza was een simpele en goedkope maaltijd bestaande uit een dunne deegbodem, tomatensaus en kaas. Deze pizza’s werden vaak verkocht aan arbeiders die ze meenamen naar hun werk.

In de late 19e en begin 20e eeuw begonnen Italiaanse immigranten pizza’s naar de Verenigde Staten te brengen, waar ze in steden als New York en Chicago populair werden. In de jaren ’50 en ’60 werd de pizza steeds populairder in de Verenigde Staten en het aantal pizzeria’s begon snel te groeien.

In de jaren ’70 en ’80 begonnen pizzeria’s ook in Europa en andere delen van de wereld te verschijnen en pizza werd een wereldwijd populaire maaltijd. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten pizza’s beschikbaar, van traditionele Napolitaanse pizza’s tot innovatieve creaties met allerlei verschillende toppings.