Creatine

Creatine is een fitness supplement dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Allereerst heb je de keuze uit creatine monohydraat en creatine capsules. Over het algemeen raden we aan om dagelijks 5 gram creatine te nemen. Na een periode van ongeveer 30 dagen heb je voldoende creatine binnen gekregen en kun je de positieve effecten merken.

Creatine gebruik

Creatine is een fitness supplement dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Allereerst heb je de keuze uit creatine monohydraat en creatine capsules. Over het algemeen raden we aan om dagelijks 5 gram creatine te nemen. Na een periode van ongeveer 30 dagen heb je voldoende creatine binnen gekregen en kun je de positieve effecten merken. Je kunt er ook voor kiezen om deze fase, van ongeveer een maand, te versnellen door dagelijks rond de 20 gram creatine te gebruiken. Gedurende vijf dagen bouw je dan een behoorlijke voorraad creatine op in je lichaam. Dit proces heet creatine loading. Na deze periode gebruik je gewoon weer vijf gram per dag.

Creatine monohydraat

Creatine monohydraat is de meest zuivere vorm van creatine. Het is een veelbesproken supplement, maar de positieve effecten ervan zijn wetenschappelijk bewezen. Samengevat krijg je vollere spieren doordat deze meer vocht vasthouden. Doordat je meer spiermassa hebt, ben je in staat om krachtigere trainingen te doen en zo je plafond te doorbreken. Uiteraard geldt voor ieder supplement dat de effecten per persoon kunnen verschillen en dat je je ten alle tijden aan de aanbevolen hoeveelheid moet houden!

Beste creatine

We krijgen vaak de vraag wat nou de beste creatine is. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en daarom is deze vraag lastig te beantwoorden. Sommigen vinden het fijn om creatine capsules te gebruiken. Voordeel hiervan is dat je niet hoeft na te denken over de hoeveelheid, omdat deze per capsule steeds hetzelfde is. Anderen vinden het juist fijn om zelf controle te hebben over de hoeveelheid creatine die zij nemen. In dat geval is creatine monohydraat een uitkomst omdat je met het bijgeleverde maatschepje zelf creatine kunt toevoegen aan je water, sportdrank of eiwitshake.

Creatine werking

Er is wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de exacte werking van creatine. Er gaan dan ook veel verhalen in de ronde over dat je kaal kunt worden van creatine, en dat je het maximaal een maand kunt gebruiken. Dit soort uitspraken zijn nooit wetenschappelijk bewezen en daarom kun je creatine gewoon veilig gebruiken. Door het gebruik van creatine wordt er meer vocht vastgehouden in je spiermassa, waardoor deze er voller uitzien. Je kunt ook in gewicht aankomen door het gebruik van creatine. Dus houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld wilt cutten.

Creatine bijwerkingen

Voor zover bekend heeft het dagelijks gebruik van creatine geen negatieve bijwerkingen op je gezondheid. Houd je aan de voorgeschreven dosering en overschrijdt de dagelijkse hoeveelheid niet. Mocht je vragen hebben of twijfelen over het gebruik van creatine, laat het onze klantenservice dan weten!