Wie zijn wij?

Muscle Meat is opgericht in maart 2013. Het Muscle Meat team bestaat uit Olivier Richters(2.18m), Rein Richters (broers) en Yvette Richters.

Olivier en Rein houden zich al jaren bezig met Bodybuilding en MMA. Hierdoor zijn zij zich erg bewust geworden van het belang van juiste voeding. Yvette komt uit een slagersfamilie en heeft altijd in de hotelwereld gewerkt, waar kwaliteit een belangrijke rol speelt.

Wat is ons doel?

  • Het leven van een sporter gemakkelijker en voordeliger te maken. Dit gebeurt door scherpe kilo prijzen aan te bieden en producten waarmee een smakelijke maaltijd heel snel is samengesteld.
  • Eerlijke en unieke producten aanbieden: Ingrediënten en voedingswaarden kloppen 100%.
  • Clean producten: het vermijden van onnodige toevoegingen, waardoor het percentage vlees in een bewerkt product zeer hoog blijft.
  • Mensen bewust te maken van wat zij kopen en eten: niet alleen naar de prijs te kijken maar ook naar de inhoud (hoeveel % vlees vet water etc).
  • Ons onderscheiden door betere kwaliteit te leveren dan de supermarkt en toch nog voordeliger te zijn.
  • Streven naar 100% klanttevredenheid o.a. door snel persoonlijk contact met onze klanten te houden en te luisteren naar hun wensen.
  • Kwaliteit en service leveren tegen de laagst mogelijke prijs van dit moment, zonder zogenaamde afgeprijsde producten en zogenaamde gratis bezorging en gratis cadeaus bij je bestelling ten koste van de product prijs.

Hoe is Muscle Meat het ontstaan?

2013
Doordat wij zelf veel vlees kopen, koken en eten voor het dieet dat bij onze sport hoort, zijn wij gaan nadenken of er geen andere mogelijkheid bestond om grote hoeveelheden voeding te kunnen kopen voor een meer aantrekkelijke prijs, voeding dat kant-en-klaar is, makkelijk mee te nemen en zonder onnodige toevoegingen. Supplementen zijn in vele webshops verkrijgbaar, maar voor vlees ben je altijd afhankelijk van de supermarkt of de vaak dure plaatselijke slager. Hierdoor kwamen we er achter dat het beter en makkelijker zou moeten kunnen!

We begonnen met de aanschaf van een grote vriezers thuis om te leveren aan mensen van de sportschool in Hilversum, waar wij trainen. Het lokale succes heeft ons doen besluiten Muscle Meat tot een echt professioneel bedrijf te maken, dat ook voor iedereen buiten Hilversum beschikbaar zou zijn. De vraag werd al snel zodanig groot, dat vanuit huis werken niet meer mogelijk was. Wij verhuisden ons bedrijf Muscle Meat naar een bedrijfspand.

2014
Wij zijn gaan kijken of het mogelijk is onze producten op een verantwoorde manier door heel Nederland en België te verzenden. Voeding per post via internet blijft een vrij nieuw concept en is zeker nog niet bekend en vertrouwd bij iedereen. Wij beschouwden het als onze taak dit vertrouwen te winnen en niet te bezuinigen op de kwaliteit van materialen. Zo hebben we gekozen voor een verpakking die alle benodigde testen en certificaten behaald heeft. Deze verpakking gecombineerd met droogijs (-79°C) geeft ons de mogelijkheid aan iedere klant te garanderen dat de bestellingen 100% bevroren aankomt. Zelfs wanneer een pakket een dag vertraging heeft bij PostNL of wanneer het zomer is met een buiten temperatuur van 34°C. Hoe dit precies in zijn werk gaat kunt u hier lezen: https://musclemeat.nl/verzendproces

Al snel werden we positief genoemd op verschillende sport, fitness en bodybuild-fora waar leden bij ons besteld hadden. Door onze 100% werkende zendmethode en de kwaliteits- en gemaksproducten die we verkopen, wonnen we het vertrouwen van onze klanten. Voeding via post werd steeds normaler en meer geaccepteerd. Met dit vertrouwen mochten we sponsor worden met ons eigen topic op het grootste fitness forum van de Benelux: http://forum.bodybuilding.nl/topics/musclemeat-nl-vlees-online-bestellen.344659/page-330 .

2015
Onze klanten waren (en zijn nog steeds) een enorme steun voor ons bij het verspreiden van de naam Muscle Meat. De positieve reacties waren veelal te lezen op sociale media en de mond-tot-mond reclame begon in de sportscholen op gang te komen, een sneeuwbal effect. Dit zorgde voor een nog grotere groei. Met deze groei konden we meer investeren in productontwikkeling ofwel producten ontwikkelen naar onze wensen, volgens eigen recept. In 2015 is het assortiment van Muscle Meat dan ook enorm uitgebreid met eigen producten. Daarnaast werden ook in dit jaar onze groente, fruit, koolhydraten en maaltijdcomponenten voor het eerst geïntroduceerd: het moment dat we Muscle Meat een (complete) online supermarkt konden noemen.

2016
Aan het eind van 2015 was ons assortiment(200+) en het aantal bestellingen dermate gegroeid dat de huidige locatie te klein was geworden. We zijn verhuisd naar Ankeveen, Stichste Kade 47. Dit pand gaf ons meer werkruimte en groeimogelijkheden en deze hebben we dan ook flink benut. Denk aan uitbreidingen in assortiment, rolbanen, vriescellen en personeel. De nieuwe locatie is een plek die makkelijk te bereiken is voor klanten, waardoor de optie “Ophalen” nu ook mogelijk werd!

Van maart 2013 tot midden 2016 hebben wij altijd met trots ons gespierde biceps logo getoond. Muscle Meat is ontstaan voor mensen die aan krachttrainingen doen waar dit logo bij pasten. Maar steeds meer mensen ontdekken het gemak en de kwaliteit van onze producten. Denk aan vrouwen die na hun werk nog voor het gezin eten maken of alleenstaande mannen die moeite hebben voor zichzelf iets fatsoenlijks op tafel neer te zetten.Om die reden zijn we van logo veranderd, waarbij het nieuwe logo niet gefocust is op een specifieke doelgroep. Op deze manier proberen wij ons bedrijf toegankelijker te maken voor iedereen. Hierbij is de naam Muscle Meat, het team, de service en de denkwijze achter de producten steeds dezelfde gebleven en ook in de toekomst zullen wij deze blijven handhaven.

2017
We zijn onze verzendmethode verder gaan ontwikkelen en kunnen nu pakketten maken die maar liefst 5 dagen bevroren blijven. Dit geeft ons de mogelijkheid in 2017 ook naar Duitsland toe te sturen!

Media