Pre Work-Out

Sommige supplementen zijn ontzettend populair en pre workout is daar zonder twijfel een van. Een pre workout supplement komt in verschillende vormen en heeft een oppeppend effect. Daarom nemen de meesten het voorafgaand aan een training.

Beste pre workout

Ben je op zoek naar de beste pre workout? Net als bij de meeste supplementen is een pre workout niet zomaar voor iedereen geschikt. De meeste pre workouts bevatten namelijk een hoge dosis cafeïne en niet iedereen kan daar goed tegen. Als je dan ‘s avonds een pre workout neemt, dan loop je het risico dat je slecht in slaap valt. Juist daarom hebben wij een pre workout ontwikkeld zonder cafeïne.

Pre workout bijwerkingen

Een pre workout kun je over het algemeen zonder risico nemen, mits je je houdt aan de voorgeschreven hoeveelheid. Als je dagelijks regelmatig koffie drinkt, dan kun je waarschijnlijk wat beter tegen cafeïne dan personen die nauwelijks koffie drinken. Voor deze laatste groep personen raden we dan ook aan te beginnen met een halve scoop. Eventuele bijwerkingen van pre workout zijn rusteloosheid en soms ervaren mensen een tintelend gevoel op hun huid. Dit laatste komt van beta-alanine en is niet gevaarlijk.

Pre workout kopen

Als je een pre workout wilt kopen, ga je dan bij jezelf na of je een pre workout met of zonder cafeïne wilt. Er zijn veel aanbieders van pre workout op de markt en de ingrediënten verschillen sterk. Sommige bevatten ingrediënten die in Nederland verboden zijn, dus zorg dat je hier op let. Als je pre workout van Dutch Giant Nutrition koopt, dan weet je zeker dat je een supplement van de hoogst mogelijk kwaliteit koopt. 

Pre workout nadelen

Het gebruiken van een pre workout kan als nadeel hebben dat je rusteloosheid ervaart of een tintelend gevoel in je huid. Vooral ‘s avonds, als je naar bed gaat, is dat natuurlijk een vervelend gevoel. Daarom adviseren we om geen pre workout te nemen gedurende de avond en je je strikt te houden aan de aanbevolen hoeveelheid.