De dijen zijn het meest malse stukje vlees van de kip. Velen vinden het een stuk lekkerder dan kipfilet en het is nog even rijk aan eiwit ook. Muslce Meat kippendijen zijn een verbeterde versie van de doorsnee kippendij die je vindt: een superieure versie. Wat wij onder superieur verstaan wordt hieronder uitgelegd.
PRODUCT INFORMATIE
Doorsnee kippendijen bevatten rond de 10gr vet per 100 g product. Dit komt doordat kippendijen veel buitenrand vet bevatten en dit niet eraf gesneden wordt. Onze kippendijen bevatten gemiddeld 5.7 g vet per 100 g, omdat het vet wel van de buitenrand eraf gesneden wordt. Geheel vetvrije kippendijen bestaan niet. Dit komt doordat er streepjes en stukjes vet in de dij zelf zitten, iets dat je bij bv kipfilet niet ziet. Dit kan niet verwijderd worden zonder de dij stuk te maken, vandaar de 5.7 g vet. Je kunt dit vet gewoon mee bakken. Het geeft namelijk een extra smaakbeleving.
Dijbeen bot wordt normaal machinaal eruit geduwd en niet opengevouwen voordat het ingepakt wordt. Echter zit er soms nog rondom het stuk waar het bot verwijderd is kraakbeen, wat alleen te zien is als je de kippendij openvouwt. Bij Muscle Meat kippendijen wordt het bot er ambachtelijk uitgehaald, vervolgens de kippendijen opengevouwen en indien zichtbaar het kraakbeen verwijderd.
De verkoopprijs van Muscle Meat kippendijen zit onder het gemiddelde waarvoor kippendijen aangeboden worden, maar daarbij is het dus ook kraakbeen, bot en buitenrand vet vrij! De prijs is daardoor eigenlijk nog scherper.
Bereiding
Ingrediënten
100% Kippendij
Allergie-informatie
KIP
Oorsprong
Onze kip komt uit Nederland en alles gaat dan ook via de Europese wetgeving. Het soort is vleeskuiken. De productiebedrijven moeten aan strenge Europese kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen om zo hun product binnen de Europese Unie te mogen verkopen. Uiteraard is de onderneming gecertificeerd. Hygiënische gecertificeerde kwaliteit: halal geslacht, direct schoongemaakt, verpakt en ingevroren in de fabriek.