Gemarineerde runderkogelbiefstuk stukken Indonesian
We hebben het anders aangepakt dan de biefstukpuntjes die nu in de supermarkten te vinden zijn. In tegenstelling tot leftovers (puntjes) die vaak 90% vlees zijn met 10% toevoegingen om het taaie mals te maken, hebben wij het gesneden van hele stukken; onze originele 200gr Ierse en grasgevoerde Angus runderkogelbiefstuk. Vandaar dat wij het ‘stukken’ noemen en geen ‘puntjes’. Dit resulteert in mooie malse stukjes van 20gr per stuk, totaal dus 10 stuks per verpakking. Een verpakking van 210gr bestaat uit 200gr runderkogelbiefstuk en 10gr marinade.
Product Informatie
Stevige vacuüm verpakking en ingevroren per 210 gram
- 100% echte kogelbiefstuk van de grasgevoerde Angus: de porties worden door een gecertificeerde slager van de kogel gesneden
- Grasgevoerd voordelen: duurzaam, lager in verzadigd vet, rijker aan omega 3, vitamine E en B, hoog in calcium, magnesium en kalium.
- Gecertificeerde herkomst: Ierse Angus afkomstig van irishnature.ie
- Marinade: Grillsmaak, chilies, komijn en lichte rooksmaak.
- Lekker: de kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil. Een zacht stuk vlees om kogelbiefstuk van te snijden
- Voordelig: gemiddeld 6 euro goedkoper per kilo dan de supermarkten
- Hygiënisch: direct gesneden door gediplomeerde slager, verpakt en ingevroren in de fabriek
Voedingswaarden
100 gram kogelbiefstuk bevat:
- Energie: 109kcal
- Koolh: 0.0 gram
- Eiwit: 22,6 gram
- Vet: 2,0 gram
PLUS
10gr van deze marinade bevat :
- Energie: 71,7kcal
- Koolh: 1.19 gram waarvan 0,86gram suiker
- Eiwit: 0,24 gram
- Vet: 7,29 gram waarvan verzadigd 0,82
- Zout: 0,897gr
- Natrium: 0,350gr
Ingrediënten marinade: 71% Plantaardige oliën (raap, zonnebloem, lijnzaad), zout, suiker, specerijen (chilies, paprika, koriander, gember, zoethout, peper), aroma’s, knoflook, kleurstoffen: Chlorofylline en paprika extract, fenegriek, salmiak.
Houdt i.v.m. de voedingswaarde er rekening mee dat een deel van de marinade zal achterblijven in de pan. Ook zal het niet altijd 10gr marinade bevatten. Soms iets meer soms iets minder, omdat het hand werk is. In ieder geval altijd genoeg marinade om het product op smaak te brengen.
Ontdooien
Er zijn twee goede manieren om de runderkogelbiefstuk stukken te ontdooien. De eerste manier is door het in de koelkast langzaam geheel in de verpakking ontdooid te laten worden een avond van te voren. De tweede manier is door de verpakking in koud water te leggen, dit gaat erg snel.
Bereiding
Let op: Zelfs de beste biefstuk is taai te krijgen als je het meeste vocht eruit bakt door hem te lang in de pan te houden. (denk aan beefjerky) Runderkogelbiefstuk bestaat voor 70% uit vocht, de kunst is dit zo te houden om het vlees mals te houden. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, bak de biefstuk zonder olie/boter 1 minuut op hoog vuur daarna op laag/middel vuur nog 1 minuut (regelmatig keren).
Houdbaarheid
Elk product van Muscle Meat bevat een label met de exacte houdbaarheidsinformatie. Het product blijft indien ingevroren een jaar goed. Wanneer u een bevroren zakje in de koelkast neerlegt raden wij aan het binnen vier dagen op te eten.