Nederland

Winkelwagen

0 item € 0,00

My Cart -

0 item
My Cart: (0)
Categorieën

Runderkogelbiefstuk (Angus grasgevoerd) 1kg (5 x 200gr)

€ 15,50

Beschikbaarheid: Op voorraad

Quick overview

Voedingswaarden

100 gram kogelbiefstuk bevat:

  • Energie: 109kcal
  • Koolh: 0.0 gram
  • Eiwit: 22,6 gram
  • Vet: 2,0 gram

Bekijk details voor meer informatie.

Aantal:


Net als ons andere vlees, een zeer scherp geprijsd kwaliteitsproduct, waar je normaal voor dit vlees als snel rond de 20 tot 24 euro per kilo bij de supermarkt en/of slager betaald.

Product Informatie

Stevige vacuüm verpakking en ingevroren per 200 gram

  • 100% echte kogelbiefstuk van de Angus: de porties worden door een gecertificeerde slager van de kogel gesneden
  • Grasgevoerd voordelen: duurzaam, lager in verzadigd vet, rijker aan omega 3, vitamine E en B, hoog in calcium, magnesium en kalium.
  • Geen extra toevoegingen: E-nummers, smaakversterkers, water of vetten
  • Lekker: de kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil. Een zacht stuk vlees om kogelbiefstuk van te snijden
  • Voordelig: gemiddeld 6 euro goedkoper per kilo dan de supermarkten en slagers.
  • Hygiënisch: direct gesneden, verpakt en ingevroren in de fabriek
  • Gecertificeerde herkomst: Ierse Angus afkomstig van irishnature.ie.

Extra informatie kleur runderkogelbiefstukken

  1. Onze runderkogelbiefstukken worden gerijpt met ''Wet agen''. Dit vinden wij het meest efficiënt (t.o.v. dry agen) en ook het meest hygiënisch. Na slachting moet de temperatuur meteen naar benden van het vlees. De karkassen worden dan opgehangen in koelcellen. Wanneer het vlees koud is wordt het meteen gesneden (in dit geval de runderkogels) en direct gevacumeerd. Het moet dan zeker 2 weken in de koelcel blijven agen wil het lekker zijn. Dit gaat ten kosten van de rode kleur, maar geeft de lekkerste biefstukken en je kunt er van uit gaan dat vrijwel alle biefstukken in restaurants dit ondergaan. Supermarkten selecteren meer op presentatie (een rode biefstuk verkoopt beter in de schappen dan een bruine). Echter moet vlees besterven wil het mals zijn. Wij gaan dus niet voor het uiterlijk maar meer voor de kwaliteit/malsheid.
  2. Al het vlees dat rood de vriescel in gaat, wordt bruiner in de loop van de weken. Dit is een natuurlijk proces dat niet tegen te gaan is. Heeft niets met versheid te maken of iets dergelijks. De rode kleur van biefstuk wordt voornamelijk bepaald door het paars-rood gekleurde eiwit myo-globine. Dit eiwit heeft de eigenschap dat het onder invloed van zuurstof van kleur kan veranderen. Onze runderkogelbiefstukken zijn vacuüm verpakt waardoor er geen zuurstof bij kan en zelf eruit word gedrukt in de bovenste laag. Je kunt dit tegen gaan door in een verpakking extra zuurstof toe te voegen, dus lossen te vacumeren. Echter komt dit weer het ontdooi proces niet ten goede en ook niet de ruimte in je vriezer. Paarden hebben veel myo-globine en slaan veel zuurstof op (uithoudingsvermogen dier). Hierdoor is paardenvlees vaak mooier rood. Kalveren hebben dit weer weinig. Ook heeft de hoeveelheid ijzer in vlees invloed. Paard bevat meer ijzer dan rund.

Voedingswaarden

100 gram kogelbiefstuk bevat:

  • Energie: 109kcal
  • Koolh: 0.0 gram
  • Eiwit: 22,6 gram
  • Vet: 2,0 gram

Ontdooien

Er zijn twee goede manieren om de runderkogelbiefstukken te ontdooien. De eerste manier is door het in de koelkast langzaam geheel in de verpakking ontdooid te laten worden een avond van te voren. De tweede manier is door de verpakking in koud water te leggen, dit gaat erg snel. Runderkogelbiefstuk bestaat voor 70% uit vocht, de kunst is dit zo te houden om het vlees mals te houden.

Bereiding

Let op: Zelfs de beste biefstuk is taai te krijgen als je het meeste vocht eruit bakt door hem te lang in de pan te houden. (denk aan beefjerky)Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, bak de biefstuk in olie/boter 1 minuut op hoog vuur daarna op laag/middel vuur 2-3 min (regelmatig keren), Haal de biefstuk uit de pan, wikkel hem in aluminiumfolie en laat deze 4 minuten rusten. Voor andere tips zie eventueel http://www.biefstukbakken.com/

Houdbaarheid

Elk product van Muscle Meat bevat een label met de exacte houdbaarheidsinformatie. Het product blijft indien ingevroren een jaar goed. Wanneer u een bevroren zakje in de koelkast neerlegt raden wij aan het binnen vier dagen op te eten.


Klantenreviews

Artikelen 1 tot 10 van 17 in totaal

per pagina
Top biefstuk Review door Jelle
Voor de 1ste keer biefstuk besteld op musclemeat,
Vanaf nu nooit meer in de winkel.
Overdreven lekker, super mals, te vergelijken met restaurant biefstuk! (Geplaatst op 18-08-2018)
Heerlijk Review door Vincent
Nu voor de 2e keer deze kogelbiefstuk besteld .
Echt top biefstuk ! Super mals !
Voor mij geen dure biefstuk meer van de keurslager , maar biefstuk van muscle meat ! (Geplaatst op 26-03-2018)
Heerlijk Review door Rianne
Ik snap echt de reviews niet over een taaie biefstuk, deze is heerlijk mals en staat vanaf nu dan ook op mijn vaste lijstje (Geplaatst op 01-09-2017)
Goede smaak, maar een beetje taai Review door Mark Alderliesten
De smaak is wel goed, maar het is vrij taaie biefstuk. Ik kreeg het soms niet weg. Hierdoor een 7. (Geplaatst op 17-07-2017)
Topper! Review door A G
Zo'n mals biefstukje had ik tot nu toe alleen nog maar gegeten in de betere restaurants. Insmeren met olijfolie, peper, zout en daarna 4 minuten grillen op de Tefal contactgrill. Perfect rosé.

Is deze biefstuk van samengesteld vlees? Hij is in ieder geval van top kwaliteit.

Reactie Muscle Meat: Bedankt voor de review! Nee, niet samengesteld, pure stukken van www.irishnature.ie . Degene die dit voor ons snijd levert normaliter ook alleen maar aan restaurants door heel NL. Vandaar de kwaliteit! (Geplaatst op 27-06-2016)
Heerlijke biefstuk! Review door Susanne
5 sterren! Echt super lekker, en hele goede prijs! (Geplaatst op 22-06-2016)
Lekker Review door Veerle
De runderbiefstuk mag eigenlijk sowieso in geen enkele keuken ontbreken. Zeker deze niet. Hij is mals, sappig, puur van smaak en lekkerder dan die van de keurslager in het dorp. Ik bestel hem standaard bij MM; zeker voor die prijs! (Geplaatst op 26-06-2015)
Super biefstuk! Review door Guy
Een hele lekkere biefstuk!! Het is toch wel een van mijn favoriete stukken vlees.
Deze is beter als die van de slager en de supermarkt haalt deze kwaliteit helemaal nooit!

Tipje voor het bakken (zo krijg ik hem perfect):

Pan goed heet laten worden.
Olijfolie (of waar je ook mee wilt bakken) in de pan.
Alle kanten dichtschroeien.
2-3 min op hoog vuur laten bakken aan beide zeiden.
Vuur uit en 5 min in de pan laten liggen dan is hij perfect medium (althans bij mij in iedergeval).

Vooraf kruid ik hem eigenlijk altijd alleen met peper.

Enjoy! (Geplaatst op 08-05-2015)
Alweer heeerlijkkk! Review door Iris
Zelden zo'n lekkere kogelbief gehad! Mals, hoeft niet lang gebakken te worden, smaakt ook primaaa met de cooking spray en alleen zout/4seiz. peper.. Geen boter of extra's nodig.

Ik gebruik hem ook voor beef jerky te maken, ook dit is & blijft heerlijk mals en blijft een paar dagen goed. Super kwaliteit!

Het vele koken en inkopen doen was een ramp tot ik bij jullie uitkwam. ;)

Zeer tevreden!! (Geplaatst op 20-02-2015)
Runderkogelbiefstuk Review door Linda
Dit zijn echt super malse, smaakvolle runderkogelbiefstukken. Deze ga ik zeker weer bestellen. Mooie porties met een mooie dikte, waardoor ze mooi rosé te bakken zijn. Aanrader! (Geplaatst op 28-01-2015)

Artikelen 1 tot 10 van 17 in totaal

per pagina

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Schrijf een review

vriespunten 1