Nederland

Winkelwagen

0 item € 0,00

My Cart -

0 item
My Cart: (0)
Categorieën
Waarom Muscle Meat?
  • ✓ SLAGERSKWALITEIT ONDER SUPERMARKTPRIJS
  • ✓ UNIEKE, SNELLE EN MAKKELIJKE PRODUCTEN
  • ✓ CLEAN: GEEN ONNODIGE TOEVOEGINGEN
  • ✓ VOOR 15:00 BESTELD (MA-DO), MORGEN IN HUIS
  • ✓ LAB GESTESTE PRODUCTEN

Onze Producten

Het voordeel van Muscle Meat is dat je binnen 10 minuten altijd iets op tafel kan zetten en dat maaltijden 'preppen' (meerdere maaltijden tegelijk maken voor de rest van de dag) ontzettend snel gaat. Dit komt omdat een grote hoeveelheid van onze producten kant-en-klaar is. In tegenstelling tot de kant-en-klare maaltijden van de supermarkten, verkopen wij kant-en-klare losse voedingsmiddelen. Zodoende kunt u uw maaltijd naar eigen keuze samenstellen, zonder vast te zitten aan een bepaalde hoeveelheid van een voedingsmiddel. Hieronder zijn twee voorbeelden te zien om een idee te krijgen van wat voor maaltijden u met onze producten kunt samenstellen en voor welke prijs. Klik op de naam van het voedingsmiddel om naar de webpagina te gaan met informatie over dat product!

Maaltijd 1:

Bereidingstijd: +- 5minuten
TOTAAL PRIJS: 2.48euro

 

 

Maaltijd 2:

Bereidingstijd: <10min
TOTAAL PRIJS: 4.08euro

 

 

Kwaliteit is een relatief woord. Niet iedereen hecht dezelfde waarde aan een stuk vlees wanneer hij/zij zegt: dit is kwaliteitsvlees. Iemand die in een restaurant eet noemt kwaliteit wanneer het mals en peesvrij is, om genotsredenen. Iemand anders vindt biolgisch vlees weer kwaliteit, om gewetens redenen. Het is daarom goed om te weten wat wij onder kwaliteit verstaan en hoe wij controleren dat dit stand houd. 

1:  Gezond (microbiolgisch)
Als eerst vinden wij het zeker belangrijk dat het vlees wat je eet gezond is. Wij kijken er microbiologisch naar: zijn de regels van antibiotica nageleefd, gemiddelde hoeveelheid zware metalen per gr product etc etc. Anders gezegd: of alles wat wij verkopen onder de NL en Europese wetgeving goedgekeurd vlees is. Deze microbiologische lab testen vragen wij dan ook op voordat een product ingelocht wordt. 

2: Geen toevoegingen bij onze pure vleesproducte (vet, water, onnodige e-nummers)
Ten tweede vinden wij onder kwaliteit verstaan dat er na slachting met ons pure vlees (runderkogelbiefstukken, gehakt, kipfilets, paardenvlees etc.) niks meer gebeurt is.Wij lab testen zo nu en dan ook onze eigen producten om dit te laten zien. Misschien wel de hoofdreden dat wij eigen (Muscle Meat) producten zijn gaan ontwikkelen. Het is bv. niet ongebruikelijk dat er tot 30% water en vet in de kipblokjes van kipsalades zit. 

3:  Mals en peesvrij
Als laatst vinden wij dat het product goed te eten moet zijn en dit ook onder kwaliteit valt. Is de biefstuk mals, is het vrijwel peesvrij, verliest de kipfilet van nature niet dermate veel vocht dat het taai wordt, zijn onze rauwe kipfilet blokjes vet vrij. Bij elke batch wordt er wat ontdooit, bereidt en geproefd voordat het verkocht wordt.

Op onze website is bij elk diepvriesproduct aangegeven hoe het verpakt is. 
Muscle Meat kent wat betreft haar bevroren producten twee soorten verpakkingen:

1:  Gevacumeerde producten 
Gevacumeerde producten zijn producten die per portie vacuüm verpakt zijn en daarna zijn ingevroren.  Bijvoorbeeld: 1 kg low fat gehakt bestaat uit 5 porties van 200 gr gevacumeerd en bv 1kg hamburgers bevat 7 gevacumeerde van 150 gr. Let op: u zit niet aan deze porties vast! Onze producten (uitgezonderd vis: 2 dagen) blijven na ontdooiing 4 dagen houdbaar in de koelkast. U kunt er dus voor kiezen om bv een pakje gehakt te ontdooien en slechts 100 gr hiervan te gebruiken en de andere 100 gr in de koelkast te bewaren voor een andere dag. 

Het kan een enkele keer voorkomen dat u een zakje heeft dat niet meer vacuüm is, maar wel nog bevroren is. U hoeft zich dan geen zorgen te maken. Het belangrijkste is, dat het product bevroren is gebleven. Het blijft in bevroren toestand net zo lang houdbaar als op de verpakking staat aangegeven. Het vacumeren is gedaan voor het gemak, zodat het beter in de vriezer past. Zakjes die niet meer vacuüm zijn, kunt u het beste in de koelkast laten ontdooien i.p.v. het product met verpakking en al in water leggen, omdat er een klein gaatje in zit en er water in kan komen wat niet de bedoeling is.

2: Zakken met IQF ingrediënten. 
IQF betekend Individual Quick Frozen. Dit zijn zakken, waarin de ingrediënten los van elkaar ingevroren gevroren zijn, denk bijvoorbeeld aan onze zakken met groeten, rijst  of aardappels. 
U kunt hierdoor altijd uw gewenste portie uit te zak halen en vervolgens de zak (wel goed sluiten om vriesbrand (uitdroging) te verkomen) weer terug in de vriezer leggen. 

Zorg er altijd voor dat wanneer u de zak terug legt u dit goed afsluit. Dit voorkomt namelijk vriesbrand wat een uitdroging op de oppervlakte van het product is. Dit ziet er uit als witte plekjes. 

Kant-en-klaar
Dit betekent dat het product tot de kern gekookt is. Het is niet nodig om het verder te laten garen. Ontdooien, direct eten of eerst opwarmen is voldoende! Dit bespaart ontzettend veel tijd in de keuken. Maaltijden klaarmaken in eigen gewenste porties was nog nooit zo gemakkelijk! Een voorbeeld hiervan is de Wok rijst mix en de zoete aardappelblokjes.

Voorgekookt
Dit betekent dat het product geblancheerd is. Blancheren (kort koken) heeft als doel het product te reinigen: het verwijderen van ongewenste bacteriën en kiemen. Het product wordt hierdoor bijtgaar. Meestal wenst men het product alvorens het te eten nog verder te koken, maar er zijn genoeg klanten die het product beetgaar al lekker vinden. Het is dus een kwestie van zelf even uittestten hoe gaar u het product wilt eten. Een voorbeeld hiervan is de groente zak Goldmix en Mexicomix.

Er zijn twee goede manieren om de producten van Muscle Meat te ontdooien:

De eerste manier 
is om het product een avond van tevoren in de verpakking in de koelkast langzaam te laten ontdooien. Omdat de producten na ontdooien vier dagen goed blijven, kunt u ervoor kiezen een aantal pakjes tegelijk te ontdooien en deze de komende dagen te eten. Vooruit ontdooien dus.

De tweede manier is het product in de verpakking in koud water te laten ontdooien. Deze manier is sneller en duurt afhankelijk van het product 30-45 minuten. Gebruik hiervoor geen warm of heet water. Vlees ontdooit heel snel. Wanneer het temperatuurverschil tussen het bevroren vlees en de temperatuur van het water te groot is, gaat  het ontdooien ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Verse groenten uit de supermarkt hebben vaak al een lange weg achter de rug. Tussen oogsten en verkoop ligt al snel twee weken, waardoor het vitaminegehalte sterk daalt. Ook worden producten geoogst wanneer ze nog niet volledig gegroeid zijn tot hun hoogste vitamine gehalte, wat beter voor transport is, maar niet voor ons als mens. Bij groene bonen daalt bv het vitaminegehalte met bijna de helft na 15 dagen. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam naar voren dat diepvriesgroente soms nog wel meer vitamines bevat dan verse groente. Een mooi kort samenvattend filmpje over vers vs diepvries is hieronder te vinden: 

Gekalibreerde en niet gekalibreerde producten. 
Vrijwel al onze producten hebben een gekalibreerd gewicht. Dit betekent dat wanneer er bv 5 x 200 gr staat, de 200 grams verpakking een maximale toegestane afwijking mag hebben van 5% , zowel naar boven als naar onder.  We zullen er altijd voor zorgen dat het totale gewicht (in dit geval 1 kg) van het product klopt. Vaak  ligt het zelfs iets hoger. Enkele producten, zoals onze gerookte kipfilets en varkenshazen, hebben niet een gekalibreerd gewicht. Dit betekent dat bv de ene gerookte kipfilet 130 gr weegt en de andere 180 gr. Wij wegen bij dit soort producten altijd alles na voordat het naar u verzonden wordt, zodat het totale gewicht klopt. Onze groenten-, fruit- en koolhydraatproducten zullen (op een enkele gram na) het gewicht hebben dat op de verpakking wordt aangegeven.

Uitlekgewicht, bereidgewicht en voedingswaarden
Om te weten hoeveel voedingswaarde je binnenkrijgt, is het bij diepvriesproducten van belang dat je uitgaat van het gewicht van het voedingsmiddel in bevroren toestand. De reden hiervoor is simpel. Welk voedingsproduct je ook ontdooit, er zal altijd water bij vrij komen, waardoor de hoeveelheid van het product zelf minder lijkt te worden. Echter, de macro’s (eiwitten, koolhydraten en vetten) blijven na het ontdooien en ook na het bereiden van het product erin zitten, ook al treedt tijdens het bereiden vochtverlies op. Anders gezegd: Wanneer je een product ontdooit dat 200 gr in bevroren toestand weegt, zal je altijd de voedingswaarde van die 200 gr binnenkrijgen, ongeacht het gewicht na het ontdooien en bereiden. Een mooi voorbeeld hiervan is Beef Jerky. Hiervoor wordt 300 gr biefstuk in de oven gelegd om te drogen totdat het nog maar 100 gr weegt. Uit labtesten blijkt die gedroogde 100 gr (beef jerky) nog steeds dezelfde voedingswaarde te hebben als  de verse 300 gr biefstuk, omdat er alleen water verloren is gegaan.

Vis uitlekgewicht
Bij visproducten wordt er vaak gebruik gemaakt van een zogeheten glacering. Dit is een laagje water dat om de vis heen gevroren wordt (ca.10% van het totale gewicht) om de vis te beschermen. Vis is namelijk tijdens het transport erg kwetsbaar. Zo voorkomt men bv dat een pangasius filet doormidden breekt tijdens het transport. Wij zorgen met onze ervoor dat u niet voor dit water betaalt.

Bij het bewaren van de diepvriesproducten in uw vriezer is het van belang dat de zak na openen altijd weer goed dichtgemaakt wordt. Doet u dit niet, dan kan er vriesbrand optreden. Vooral bevroren rauwe kipfilets zijn hier gevoelig voor. Bij vriesbrand is het bovenste laagje van het product ontdooid geraakt door bijvoorbeeld een warme luchtstroom die ontstaat wanneer u de deur van de vriezer vaak open en dicht doet. Dit proces zorgt ervoor dat de buitenste laag van het product uitdroogt en wit uitslaat.

Bij zowel het ontdooien als  bewaren van een product is het van belang dat het altijd afgedekt is om uitdroging te voorkomen.

Visproducten dienen binnen 2 dagen na ontdooiing genuttigd te worden en vlees-, groente-, fruit- en koolhydraatproducten binnen vier dagen. Onze vloeibare ei producten blijven ontdooid een week goed.