Varkenshaas 1KG – 5 x 200G

1000g
portie 100-200g
14.95 / kg
1 Vriespunten

14.95

98225 op voorraad

Varkensvlees wordt vaak afgeschreven, omdat het van nature vet is en vaak sterk gezout is. Dat maakt het om twee redenen niet ideaal voor sporters.

PRODUCT INFORMATIE

In varkenshaas zit echter weinig vet (3.1 g per 100 g) en de varkenshaas van Muscle Meat is onbewerkt (geen toevoegingen van zout, water, vet of e-nummers). Daarnaast heeft varkenshaas een hoog eiwitpercentage (22.8 g per 100 g). De eiwitstructuur lijkt veel op die van een mens en heeft ook een hogere biologische waarde dan rund (hoe hoger de biologische waarde, hoe beter het lichaam het eiwit kan benutten). Om deze redenen is er niets mis mee om dit product af en toe te eten als sporter. Lekker is het zeker! Het is namelijk de meest malse spier die zich in de rug van het varken bevindt. Snijdt men de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeters dikte, dan krijgt men de bekende varkensmedaillons waarvoor vele recepten te vinden zijn. Zoals je van Muscle Meat gewend bent zijn we ook bij dit product voor de hoogste kwaliteit voor een lage prijs gegaan.

Bereiding

Er zijn twee goede manieren om de varkenshaas te ontdooien. De eerste manier is door het in de koelkast langzaam op een bord (afgedekt) te laten ontdooien een avond van te voren. De tweede manier is door de varkenshaas met zijn verpakking koud water te leggen, dit gaat erg snel. Magnetron raden wij af!
Verhit ca. 50 g olijfolie/ kokosolie/ PAM spray. Schroei het vlees aan beide zijden dicht. Zet het vuur lager, en bak de varkenshaas bruin in ca. 5-7 min. per kant. Laat het even rusten, alvorens het aan te snijden. Let op: Product mag niet rauw van binnen zijn wel rosé kleur hebben.

Ingrediënten

Varkensvlees (100%), geen toevoegingen.

Allergie-informatie

GEEN

Oorsprong

De varkens komen uit Nederland en worden volledig behandeld volgens de Nederlandse wetgeving.

 

Elk product van Muscle Meat bevat een label met de exacte houdbaarheidsinformatie. Het product blijft indien ingevroren een jaar goed. Wanneer u een bevroren varkenshaas afgedekt in de koelkast neerlegt raden wij aan het binnen twee dagen op te eten nadat het product volledig ontdooit is.